Zupa szpinakowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3492
Zupa szpinakowa
fot. SheriW / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1/2 kg szpinaku
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 l mleka
  • sól i pieprz
  • koper zielony

Opis przygotowania:

Szpinak i włoszczyznę dobrze umyć i pokroić na drobne kawałki. W rondlu roztopić masło i wsypać do niego włoszczyznę oraz czosnek. Wszystko razem podsmażyć ok. 8 minut. Następnie wlać całość do garnka, dolać 0,5 l wody, posolić i gotować przez 15 minut. Dodać pokrojony szpinak i zagotować na dużym ogniu. Zupę po zagotowaniu zdjąć z ognia, ugotować jajka, obrać ze skorupek, pokroić i wsypać do zupy. Zagotować mleko i wlać do zupy. Zupę doprawić solą i pieprzem i podać z posiekanym zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów