Zupa szpinakowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3492
Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 kg szpinaku
- włoszczyzna
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 l mleka
- sól i pieprz
- koper zielony
Opis przygotowania:
Szpinak i włoszczyznę dobrze umyć i pokroić na drobne kawałki. W rondlu roztopić masło i wsypać do niego włoszczyznę oraz czosnek. Wszystko razem podsmażyć ok. 8 minut. Następnie wlać całość do garnka, dolać 0,5 l wody, posolić i gotować przez 15 minut. Dodać pokrojony szpinak i zagotować na dużym ogniu. Zupę po zagotowaniu zdjąć z ognia, ugotować jajka, obrać ze skorupek, pokroić i wsypać do zupy. Zagotować mleko i wlać do zupy. Zupę doprawić solą i pieprzem i podać z posiekanym zielonym koperkiem.
Komentarze (0)