Zupa szczawiowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5811
Składniki:
- 1,5 l wywaru z kości lub warzyw
- 25 dag szczawiu
- 3 dag masła lub margaryny
- 100 ml śmietany
- 3 dag mąki
- sól i przyprawa do zup do smaku
Opis przygotowania:
Szczaw przebierz, odetnij ogonki, opłucz, posiekaj, podduś na maśle. Następnie połącz z wywarem, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotuj, dopraw do smaku.
Podawaj z ryżem, jajkiem ugotowanym na twardo lub ziemniakami z wody posypanymi skwarkami ze słoniny.
Podawaj z ryżem, jajkiem ugotowanym na twardo lub ziemniakami z wody posypanymi skwarkami ze słoniny.
Komentarze (0)