Sałatka rybna z jajkami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2862
Sałatka rybna z jajkami i warzywami
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 10 pomidorków cherry
  • 6 matiasów w oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 cebula
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Matiasy osączyć z oleju, pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Ogórka oraz cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ryby. Następnie majonez zmieszać z musztardą, majonezem oraz jogurtem i dodać do składników. Jajka przełożyć do rondla, potem zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki i dodać do całości wraz z pokrojonymi pomidorami. Wszystko oprószyć pieprzem, solą i zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów