Sałatka rybna z jajkami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2862
Składniki:
- 10 pomidorków cherry
- 6 matiasów w oleju
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 cebula
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Matiasy osączyć z oleju, pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Ogórka oraz cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ryby. Następnie majonez zmieszać z musztardą, majonezem oraz jogurtem i dodać do składników. Jajka przełożyć do rondla, potem zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki i dodać do całości wraz z pokrojonymi pomidorami. Wszystko oprószyć pieprzem, solą i zielonym koperkiem.
Komentarze (0)