Zupa rybna z bakłażanem w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1427
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 400 g mrożonych filetów z morszczuka
- 4 zielone, małe bakłażany
- 1 mały seler
- 1 łyżeczką tartej skórki cytrynowej
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz czarny mielony
- garstka świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Filety z morszczuka rozmrozić i pokroić na małe kawałki. Warzywa umyć, osączyć z wody. Seler obrać ze skóry, po czym razem z bakłażanami pokroić w dużą kostkę. Następnie do rondla wlać bulion warzywny, dodać do niego pokrojony wcześniej seler i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Dodać do tego pokrojone bakłażany i morszczuka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, wsypać curry, skórkę cytrynową, dobrze wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, dodać świeżą bazylię, po czym wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.
Komentarze (0)