Zupa rybna z bakłażanem w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1218
Zupa rybna z bakłażanem w curry
fot. Charles Haynes / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 400 g mrożonych filetów z morszczuka
  • 4 zielone, małe bakłażany
  • 1 mały seler
  • 1 łyżeczką tartej skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Filety z morszczuka rozmrozić i pokroić na małe kawałki. Warzywa umyć, osączyć z wody. Seler obrać ze skóry, po czym razem z bakłażanami pokroić w dużą kostkę. Następnie do rondla wlać bulion warzywny, dodać do niego pokrojony wcześniej seler i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Dodać do tego pokrojone bakłażany i morszczuka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, wsypać curry, skórkę cytrynową, dobrze wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, dodać świeżą bazylię, po czym wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów