Zupa pomidorowo-cebulowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 884
Zupa pomidorowo-cebulowa
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna czarnego pieprzu
  • 2 marchewki
  • 1 kg pomidorków cherry
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • mielony pieprz czarny
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Czosnek z cebulą obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pomidory pokroić w ćwiartki. Marchew obrać ze skóry i i pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać olej w rondlu, po czym dodać do niego pokrojony czosnek z cebulą i zeszklić na średnim ogniu. Dodać do tego pokrojone pomidory i marchew. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku, solą, pieprzem wsypać do tego suszone oregano, bazylię, ziarna czarnego pieprzu, ziele angielskie, dobrze wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia, przelać do wazy i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów