Zupa pomidorowa z lodami i tacos
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1918
Składniki:
- 80 ml bulionu warzywnego
- 20 g tacos
- 2 gałki lodów miętowych
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka pomidorów z puszki (bez skóry)
- 1 łyżka octu balsamicznego
- garstka świeżego tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tymianek umyć i osaczyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pomidory z puszki, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu przestudzić i przelać na talerz. Następnie wszystko posypać tacos, dodać lody miętowe i udekorować świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)