Zupa pomidorowa z lodami i tacos

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1918
Zupa pomidorowa z lodami i tacos
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 80 ml bulionu warzywnego
  • 20 g tacos
  • 2 gałki lodów miętowych
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka pomidorów z puszki (bez skóry)
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • garstka świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tymianek umyć i osaczyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pomidory z puszki, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu przestudzić i przelać na talerz. Następnie wszystko posypać tacos, dodać lody miętowe i udekorować świeżym tymiankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów