Tacos z guacamole
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2027
Składniki:
- 200 g tacos
- Guacamole:
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz biały
- natka kolendry
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miski i rozgnieść go widelcem na drobna miazgę. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do rozgniecionego awokado. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z posiekaną drobno natką kolendry. Całość skropić sokiem z limonki, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać, przełożyć do odpowiedniego naczynia i podawać z tacos.
Komentarze (0)