Zupa ogórkowa na zimno
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5748
Składniki:
- 400 g ogórków zielonych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koperku zielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 jogurt naturalny 0,8 l
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ogórki umyć, obrać ze skórki, połowę z nich pokroić w drobną kostkę, a drugą połowę zmiksować z czosnkiem, solą, zielonym koperkiem, cukrem i niewielką ilością jogurtu. Po zmiksowaniu dodać do tego pozostały jogurt, śmietanę, pokrojone w kostkę ogórki. Całość wymieszać, postawić na małym gazie i zagotować. Po zagotowaniu zupę przestudzić i podawać do spożycia.
Komentarze (0)