Zupa ogórkowa na zimno

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5748
Zupa ogórkowa na zimno
fot. Rick Moerloos / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g ogórków zielonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka koperku zielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 jogurt naturalny 0,8 l
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ogórki umyć, obrać ze skórki, połowę z nich pokroić w drobną kostkę, a drugą połowę zmiksować z czosnkiem, solą, zielonym koperkiem, cukrem i niewielką ilością jogurtu. Po zmiksowaniu dodać do tego pozostały jogurt, śmietanę, pokrojone w kostkę ogórki. Całość wymieszać, postawić na małym gazie i zagotować. Po zagotowaniu zupę przestudzić i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów