Zupa kukurydziana i wołowiną i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1854
Zupa kukurydziana i wołowiną i serem
fot. RBerteig / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g karkówki wołowej
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 10 g sera cheddar w kawałku
  • 3 łyżki oleju
  • 3 krople przyprawy magi
  • 1,5 l wody
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Marchew oraz mięso umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Mięso pokroić na kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone mięso, zrumienić, zalać wodą, po czym dodać do tego, osaczoną z zalewy kukurydzę, fasolę, pokrojona marchew oraz przecier pomidorowy. Wszystko gotować do miękkości składników. Pod koniec gotowania całość doprawić do smaku pieprzem, solą oraz maggi, dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Ser cheddar zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów