Zupa kukurydziana i wołowiną i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1854
Składniki:
- 250 g karkówki wołowej
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 10 g sera cheddar w kawałku
- 3 łyżki oleju
- 3 krople przyprawy magi
- 1,5 l wody
- 1 cebula
- 1 marchew
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Marchew oraz mięso umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Mięso pokroić na kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone mięso, zrumienić, zalać wodą, po czym dodać do tego, osaczoną z zalewy kukurydzę, fasolę, pokrojona marchew oraz przecier pomidorowy. Wszystko gotować do miękkości składników. Pod koniec gotowania całość doprawić do smaku pieprzem, solą oraz maggi, dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Ser cheddar zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do potrawy.
Komentarze (0)