Ryż z mango i mlekiem kokosowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 913
Składniki:
- 300 ml mleka kokosowego
- 250 g kleistego ryżu
- 2 dojrzałe mango
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki sezamu
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu ryż odparować i przełożyć na talerz. Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do ryżu na talerzu. Mleko kokosowe przelać do rondla, wsypać do niego cukier i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Następnie ściągnąć je z ognia i polać nim potrawę. Wszystko posypać sezamem i podawać na ciepło.
Komentarze (0)