Zupa fasolowo-pomidorowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 921
Zupa fasolowo-pomidorowa
fot. BBTree2012 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 100 ml kwaśnej śmietany 32%
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)
  • świeża bazylia

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i odsączyć z wody. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i przełożyć ją do rondla. Marchew obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do fasolki. Oba te składniki zalać bulionem warzywnym i gotować do ich miękkości. Kiedy warzywa zmiękną, wlać do tego do tego sok pomidorowy, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym oregano, dobrze wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i przelać do misek. Następnie wlać do tego śmietanę i wszystko udekorować szczypiorkiem oraz świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów