Zupa chlebowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2440
Składniki:
- 300 g twardych skórek chleba
- 1,5 l wody lub słabego wywaru mięsnego
- 1 łyżeczka rozgniecionego kminku
- 1 łyżeczka masła
- 2 żółtka
- 2 łyżki śmietany
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Skórki chleba pokroić w kostkę, włożyć do wody lub wywaru mięsnego, dodać do tego kminek, pieprz. Zupę zagotować do czasu, aż chleb się rozgotuje. Po zagotowaniu przetrzeć przez sito. Żółtka rozetrzeć z masłem i śmietaną i połączyć z zupą. Całość dobrze wymieszać, posolić. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)