Żółtka z kawiorem w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1791
Składniki:
- 100 kwaśnej śmietany 35%
- 2 jajka
- 2 łyżki czarnego kawioru
- pęczek drobnego szczypiorku
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Śmietanę kwaśną wyłożyć na talerz. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wrzucić do rondla z gotującym się 0,5 l wody i gotować je do czasu, aż stwardnieją. Wtedy odcedzić je łyżką cedzakową i dodać do śmietany na talerzu. Kawior czarny wymieszać z białkami jaj w kubku i dodać go do całości. Wszystko posypać drobnym szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)