Żółtka z bitą śmietaną i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1504
Składniki:
- 300 ml śmietany kremówki
- 2 jajka
- 2 łyżki prażonej, suszonej cebuli
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę, a ubitą przełożyć do miski. Jajka wrzucić do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek, usunąć białko, a same żółtka dodać do ubitej wcześniej śmietany. Całość oprószyć szczyptą soli, suszoną prażoną cebulką i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)