Żółtka z bitą śmietaną i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 522
Żółtka z bitą śmietaną i cebulą
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki prażonej, suszonej cebuli
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę, a ubitą przełożyć do miski. Jajka wrzucić do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skorupek, usunąć białko, a same żółtka dodać do ubitej wcześniej śmietany. Całość oprószyć szczyptą soli, suszoną prażoną cebulką i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy