Żołądki w curry

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 4457
Żołądki w curry

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 4 duże cebule
  • opakowanie curry (około 25 g )
  • łyżka soli
  • 5 liści laurowych
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • łyżeczka pieprzu
  • 4 łyżki słodkiej papryki
  • 1,5 łyżki ostrej mielonej papryki
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

1.Żołądki oczyszczamy z błon,myjemy i osuszamy.Zalewamy 2,5 l wody.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy na małym ogniu około 2,5 godziny.Wyjmujemy ( wywar zachowujemy),studzimy i kroimy na ćwiartki.
2.Cebulę obieramy,kroimy w dużą kostkę i szklimy na oleju.Wkładamy żołądki i wlewamy 1 litr wywaru.Dusimy około 10 minut.
3.Wsypujemy curry,sól,pieprz,słodką i ostrą paprykę.Mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów