Żołądki w curry
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 4457
Składniki:
- 1 kg żołądków drobiowych
- 4 duże cebule
- opakowanie curry (około 25 g )
- łyżka soli
- 5 liści laurowych
- 5 ziaren ziela angielskiego
- łyżeczka pieprzu
- 4 łyżki słodkiej papryki
- 1,5 łyżki ostrej mielonej papryki
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
1.Żołądki oczyszczamy z błon,myjemy i osuszamy.Zalewamy 2,5 l wody.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy na małym ogniu około 2,5 godziny.Wyjmujemy ( wywar zachowujemy),studzimy i kroimy na ćwiartki.
2.Cebulę obieramy,kroimy w dużą kostkę i szklimy na oleju.Wkładamy żołądki i wlewamy 1 litr wywaru.Dusimy około 10 minut.
3.Wsypujemy curry,sól,pieprz,słodką i ostrą paprykę.Mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut.
2.Cebulę obieramy,kroimy w dużą kostkę i szklimy na oleju.Wkładamy żołądki i wlewamy 1 litr wywaru.Dusimy około 10 minut.
3.Wsypujemy curry,sól,pieprz,słodką i ostrą paprykę.Mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut.
Komentarze (0)