Ziemniaki ze szpinakiem i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1300
Składniki:
- 250 g mrożonego szpinaku
- 6 dużych ziemniaków
- 3 łyżki masła
- 3 czerwone papryczki chili
- 2 zielone papryczki chili
- 0,5 szklanki tłuczonych migdałów
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki przełożyć rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować w mundurkach do miękkości i odcedzić. Następnie obrać je ze skóry i pokroić na duże kawałki. Szpinak rozmrozić, przełożyć na rozgrzane masło na patelni i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Do smażonego szpinaku wsypać tłuczone migdały i pokrojone wcześniej gotowane ziemniaki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć do miski i udekorować papryczkami chili oraz natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)