Ziemniaki ze szpinakiem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1300

Składniki:

  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 6 dużych ziemniaków
  • 3 łyżki masła
  • 3 czerwone papryczki chili
  • 2 zielone papryczki chili
  • 0,5 szklanki tłuczonych migdałów
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki przełożyć rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować w mundurkach do miękkości i odcedzić. Następnie obrać je ze skóry i pokroić na duże kawałki. Szpinak rozmrozić, przełożyć na rozgrzane masło na patelni i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Do smażonego szpinaku wsypać tłuczone migdały i pokrojone wcześniej gotowane ziemniaki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć do miski i udekorować papryczkami chili oraz natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów