Ziemniaki z sosem miodowo-keczupowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2620
Ziemniaki z sosem miodowo-keczupowym
fot. sankarshan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 100 ml keczupu łagodnego
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Ziemniaki dobrze umyć i gotować w mundurkach do miękkości z łyżeczką soli. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Miód zmieszać z sokiem z cytryny, bułka tartą i keczupem. Następnie postawić na małym ogniu, lekko podgrzewając i dokładnie mieszając. Ziemniaki przełożyć na talerz, zalać sosem i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów