Ziemniaki z sosem miodowo-keczupowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2620
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 100 ml keczupu łagodnego
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka soli
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Ziemniaki dobrze umyć i gotować w mundurkach do miękkości z łyżeczką soli. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Miód zmieszać z sokiem z cytryny, bułka tartą i keczupem. Następnie postawić na małym ogniu, lekko podgrzewając i dokładnie mieszając. Ziemniaki przełożyć na talerz, zalać sosem i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)