Ziemniaki z salami i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2377
Składniki:
- 1 kg małych ziemniaków
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Salami pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojoną w plastry cebulę, zeszklić, następnie dodać paprykę pozbawioną nasion, salami i posiekaną drobno pietruszkę. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać. Całość połączyć z ziemniakami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)