Grzanki z łososiem i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1948
Składniki:
- 20 g wędzonego łososia w plastrach
- 2 kromki chleba
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kaparów w zalewie
- 1 czerwona cebula
- 1 zielony ogórek
- zielony koperek
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Chleb wysmarować oliwą z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony wyłożyć na talerz. Ogórka pokroić cienkie, podłużne plastry. Na to wyłożyć łososia w plastrach. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników. Kapary osączyć z zalewy, dodać do całości wraz z zielonym koperkiem i wszystko zawinąć w rulon, po czym wyłożyć na grzanki.
Komentarze (0)