Ziemniaki z curry i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2227
Ziemniaki z curry i kapustą
fot. jetalone / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 główka sałaty
  • 1 mała ćwiartka białej kapusty
  • 1 mała ćwiartka czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 zielony ogórek
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki oleju
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kapustę biała i czerwoną poszatkować drobno, zalać lekko osoloną wodą, zagotować, odcedzić i przełożyć na talerz. Na kapustę wyłożyć opłukane i osączone z wody liście sałaty. Ziemniaki dobrze opłukać, ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić na kawałki i wrzucić na patelnię na mocno rozgrzany olej. Ziemniaki posypać curry, pieprzem i solą, a następnie wymieszać i przełożyć na talerz. Pomidora i ogórka pokroić w plastry, dodać do ziemniaków.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów