Ziemniaki z curry i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2426
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 główka sałaty
- 1 mała ćwiartka białej kapusty
- 1 mała ćwiartka czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka curry
- 1 zielony ogórek
- 1 pomidor
- 2 łyżki oleju
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Kapustę biała i czerwoną poszatkować drobno, zalać lekko osoloną wodą, zagotować, odcedzić i przełożyć na talerz. Na kapustę wyłożyć opłukane i osączone z wody liście sałaty. Ziemniaki dobrze opłukać, ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić na kawałki i wrzucić na patelnię na mocno rozgrzany olej. Ziemniaki posypać curry, pieprzem i solą, a następnie wymieszać i przełożyć na talerz. Pomidora i ogórka pokroić w plastry, dodać do ziemniaków.
Komentarze (0)