Szaszłyki owocowe w sosie jagodowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2293
Szaszłyki owocowe w sosie jagodowym
fot. rai_19 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 ml śmietany 18 %
  • 40 g arbuza
  • 4 owoce liczi
  • 4 jeżyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka jagód

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Arbuza pokroić w kostkę. Następnie na patyczki szaszłykowe nadziać pokrojonego arbuza, jeżyny oraz liczi i przełożyć na talerz. 200 ml śmietany zmieszać z 1 łyżką cukru pudru, jagodami i całość zmiksować na sos. Gotowym sosem zalać szaszłyki. 200 ml śmietany utrzeć z 1 łyżką cukru pudru, przelać do malej miseczki i podawać na jednym talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów