Szaszłyki owocowe w sosie jagodowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2506
Składniki:
- 400 ml śmietany 18 %
- 40 g arbuza
- 4 owoce liczi
- 4 jeżyny
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka jagód
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Arbuza pokroić w kostkę. Następnie na patyczki szaszłykowe nadziać pokrojonego arbuza, jeżyny oraz liczi i przełożyć na talerz. 200 ml śmietany zmieszać z 1 łyżką cukru pudru, jagodami i całość zmiksować na sos. Gotowym sosem zalać szaszłyki. 200 ml śmietany utrzeć z 1 łyżką cukru pudru, przelać do malej miseczki i podawać na jednym talerzu.
Komentarze (0)