Ziemniaki smażone z miodem i koperkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 915
Ziemniaki smażone z miodem i koperkiem
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • natka zielonego koperku
  • sól morska
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Koperek umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Następnie rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Smażyć je na rumiany kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie skropić je miodem lipowym, posypać solą morską i pokrojonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów