Placki kalafiorowe z chilli i koperkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2697
Składniki:
- 1 kalafior (średni)
- 3 jajka
- 5 łyżek mąki pszennej
- pęczek świeżego koperku
- 1 mała chili czerwona
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Wyciągamy, studzimy i czekamy, aż ścieknie woda. Kroimy go nożem na małe kawałki razem z chili. Jajka z mąką ubijamy w celu wytworzenia jednolitej masy. Wrzucamy kawałki kalafiora, chili i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumieni.
Komentarze (1)
Bardzo dobre! Zamiast papryczki chilli, której chwilowo zabrakło, zastosowałam łyżeczkę pasty sambal oelek - wyszło bardzo smacznie.