Placki kalafiorowe z chilli i koperkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1893

Składniki:

  • 1 kalafior (średni)
  • 3 jajka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 mała chili czerwona
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Wyciągamy, studzimy i czekamy, aż ścieknie woda. Kroimy go nożem na małe kawałki razem z chili. Jajka z mąką ubijamy w celu wytworzenia jednolitej masy. Wrzucamy kawałki kalafiora, chili i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumieni.

Autor: mateusz

1 komentarz

Bardzo dobre! Zamiast papryczki chilli, której chwilowo zabrakło, zastosowałam łyżeczkę pasty sambal oelek - wyszło bardzo smacznie.

Podobne przepisy