Tiramisu Martini

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2947
Tiramisu Martini
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 ml likieru kawowego Bali Cafe Latte Macchiato
  • 30 ml likieru orzechowego Frangelico
  • 30 ml Baileys Original Irish Cream
  • 1 łyżka polewy toffi
  • 0,5 łyżeczki mielonego kakao

Opis przygotowania:

Do shakera wlać schłodzony likier kawowy, orzechowy i Baileys Original Irish Cream. Dokładnie wymieszać, energicznie wstrząsając przez 30 sekund. Następnie potem polewę toffi przelać na brzegi kieliszka spiralnym ruchem i wlać do tego wymieszane wcześniej składniki. Gotowego drinka posypać mielonym kakao.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów