Jajka w miodzie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3485
Składniki:
- 300 ml płynnego miodu lipowego
- 2 jajka
- 2 listki świeżej bazylii
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- sól
Opis przygotowania:
Miód przelać do rondla, wlać do niego ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszać i ogrzewać na małym ogniu do temperatury 30 stopni, po czym ściągnąć z ognia i przelać do miski. Jajka wbić do rondla z gotującym się 1 l wody, oprószyć szczyptą soli i gotować do czasu ścięcia się samego białka. Wówczas ściągnąć z ognia, osączyć z wody i dodać do miodu w misce. Wszystko udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)