Zapiekanka z sera, czosnku i ziemniaków
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1966
Składniki:
- 10 g tartego sera brie
- 4 duże ziemniaki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 główki czosnku
- 1 łyżeczka przypraw do ziemniaków
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do naczynia do zapiekania. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do ziemniaków. Całość oprószyć przyprawą do ziemniaków, pieprzem, solą, posypać tartym serem żółtym i natką zielonej pietruszki. Następnie wszystko zalać oliwą z oliwek, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości składników. Gotowe danie podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.
Komentarze (0)