Zapiekanka z razowego chleba
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3266
Składniki:
- 15 g tartego sera mozzarella
- 4 pieczarki
- 2 kromki chleba razowego
- 1 łyżka czarnych oliwek w zalewie
- 1 brokuł
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Następnie na kromki chleba razowego wyłożyć pokrojone pieczarki oraz ugotowanego wcześniej brokuła. Dodać do tego pokrojone na kawałki oraz osączone z zalewy oliwki. Całość posypać tartym serem mozzarella i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piec do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści.
Komentarze (0)