Zapiekanka z chleba, brokuła i oliwek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2248
Składniki:
- 10 g tartego parmezanu
- 4 kromki chleba razowego
- 4 pieczarki
- 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki. Pieczarki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w cienkie krążki. Chleb razowy wysmarować keczupem i przełożyć na żaroodporny talerz. Dodać do tego pokrojone pieczarki, różyczki, brokuła oraz pokrojone oliwki. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i posypać tartym parmezanem. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 195 stopni i piec przez 10-15 minut.
Komentarze (0)