Zapiekanka z cebuli i fasoli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1259
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 3 cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 łyżeczka przypraw do fasoli
- 1 garstka kiełków buraczków czerwonych
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kiełki buraczków i rukolę umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Fasolę osaczyć z zalewy i przełożyć na wysmarowaną 1 łyżką oliwy z oliwek blachę do pieczenia. Następnie cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na pozostałej oliwie na patelni. Zeszkloną ściągnąć z ognia i dodać do fasoli. Całość oprószyć przyprawą do fasoli, szczyptą soli, pieprzu i posypać tartym parmezanem. Wszystko wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i dodać do warzyw na talerzu.
Komentarze (0)