Zapiekanka mięsno-warzywna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1128
Składniki:
- 250 g masła
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 4 marchewki
- 2 bataty
- 2 piersi z kurczaka
- 1 koper włoski
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie laski i przełożyć do odpowiedniego rondla do zapiekania. Bataty oraz marchew obrać ze skóry, pokroić na male kawałki i dodać do pokrojonego mięsa. Koper włoski pokroić w kostkę i dodać do składników. Następnie masło pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli, dodać świeży tymianek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)