Sałatka z kapusty pekińskiej
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3470
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 4 ogórki konserwowe
- 1 mały słoik majonezu
- przyprawy (pieprz, sól, zioła)
- 1 cebula
- duża łyżka oleju
- ryż
Opis przygotowania:
Liście kapusty pekińskiej koimy wzdłuż na połowę po czym na drobne paski. Ogórki konserwowe oraz cebulę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, mieszamy, przyprawiamy według uznania, dodajemy 1/2 szklanki zaprawy, która była w słoiku ogórków konserwowych - na koniec dodajemy majonez.
Dobrze smakuje z ryżem. Smacznego.
Dobrze smakuje z ryżem. Smacznego.
Komentarze (2)
Bardzo dobre, ja dodaję do tego jeszcze kukurydzę.
Hmm ... Ciekawe - spróbuję z kukurydzą. Ja ostatnio dodałem jeszcze groszku, lecz nie polecam - według mnie psuje całą sałatkę.