Zapiekanka batatowa z musli i marshmallows

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1866
Zapiekanka batatowa z musli i marshmallows
fot. lorda / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g musli z bakaliami
  • 300 g pianek marshmallows
  • 4 bataty
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Bataty umyć, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skóra do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Następnie pokrojone bataty oprószyć szczyptą soli, posypać musli z bakaliami i wyłożyć piankami marshmallows. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż sama pianka zacznie się lekko rumienić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów