Zapiekanka batatowa z musli i marshmallows
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2089
Składniki:
- 300 g musli z bakaliami
- 300 g pianek marshmallows
- 4 bataty
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Bataty umyć, przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skóra do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Następnie pokrojone bataty oprószyć szczyptą soli, posypać musli z bakaliami i wyłożyć piankami marshmallows. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż sama pianka zacznie się lekko rumienić.
Komentarze (0)