Zapiekane pomidory
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3379
Składniki:
- 8 pomidorów
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory umyj, sparz i zdejmij skórkę. Pomidory potnij na połówki. Łyżeczką wyjmij miąższ ze środka oraz pestki, nie uszkadzając zewnętrznej warstwy miąższu. Odwróć połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł nadmiar soku. Wyjęty miąższ z pestkami przetrzyj przez sito. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj, podsmaż z przetartym miąższem pomidorów na maśle i napełnij wydrążone połówki pomidorów. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą i posyp bułką tartą. Piecz 15 minut w temperaturze 180 C.
Komentarze (2)
Zrobię je sobie jutro
dobrze by smakowalo dodatkowo posypane zoltym serem PYCHOTKA