Pomidory zapiekane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2600
Składniki:
- 5 pomidorów
- 20 dag żółtego sera w plastrach
- 4 łyżki krojonego ananasa z puszki
- 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
- 1 puszka ananasów krojonych w zalewie
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Pomidory umyć, osączyć z wody, odciąć końcówki od łodyg i wydrążyć połowę miąższu. Do wydrążonych otworów włożyć ananasa bez zalewy. Na wierzch położyć plastry sera i posypać papryką w proszku. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Przygotowane pomidory ułożyć na blasze do pieczenia bez tłuszczu i zapiec do czasu, aż ser zacznie się rozpływać. Po wyciągnięciu posolić szczyptą soli. Do spożycia podawać jak lekko przestygną.
Komentarze (0)