Pomidory zapiekane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2600
Pomidory zapiekane
fot. Kirti Poddar / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 20 dag żółtego sera w plastrach
  • 4 łyżki krojonego ananasa z puszki
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
  • 1 puszka ananasów krojonych w zalewie
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Pomidory umyć, osączyć z wody, odciąć końcówki od łodyg i wydrążyć połowę miąższu. Do wydrążonych otworów włożyć ananasa bez zalewy. Na wierzch położyć plastry sera i posypać papryką w proszku. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Przygotowane pomidory ułożyć na blasze do pieczenia bez tłuszczu i zapiec do czasu, aż ser zacznie się rozpływać. Po wyciągnięciu posolić szczyptą soli. Do spożycia podawać jak lekko przestygną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów