Elote (kukurydza z serem i chili)
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1800
Składniki:
- 4 kolby kukurydzy
- 4 łyżki roztopionego masła
- 4 łyżki soku z limonki
- 2 łyżeczki mielonej papryki chili
- 2 łyżeczki tartego parmezanu
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Kolby kukurydzy obrać z liści, włożyć do rondla z 2 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, skropić sokiem z limonki i wyłożyć na talerz. Następnie polać ją roztopionym masłem, posypać tartym parmezanem i mieloną papryka chili. Tuż przed samym podaniem wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)