Wołowina ze szpinakiem, selerem i imbirem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1229
Składniki:
- 300 g łopatki wołowej bez kości
- 4 cm świeżego imbiru
- 3 łyżki oleju
- 2 łodygi selera naciowego
- 1,5 łyżki sosu sojowego jasnego
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Szpinak oraz łodygi selera pokroić na małe kawałki i przełożyć razem do jednej miski. Imbir obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i lekko je przyrumienić na na średnim ogniu na patelni. Do przyrumienionego mięsa dodać pokrojony wcześniej imbir i smażyć razem do miękkości składników. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć je z ognia i dodać do warzyw w misce. Wlać do tego sos sojowy, wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)