Wołowina z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2088
Składniki:
- 0,5 kg wołowiny bez kości
- 40 dag makaronu ryżowego
- 2 cebule czerwone
- 1 por
- 1 seler
- 1 czerwona papryka chili
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- natka kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i trzymać pod przykryciem. Rozgrzać olej na patelni. Mięso pokroić na kawałki i lekko przyrumienić na rozgrzanym oleju. Przyrumienione przełożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać do tego obraną i pokrojoną w plastry cebulę, seler, część natki kolendry, por pokrojony w talarki i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Makaron wyłożyć do miski i zalać go ugotowana zupą. Całość posypać kolendrą i pokrojoną w plastry papryką.
Komentarze (0)