Wołowina z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2088
Wołowina z makaronem
fot. NickNguyen / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg wołowiny bez kości
  • 40 dag makaronu ryżowego
  • 2 cebule czerwone
  • 1 por
  • 1 seler
  • 1 czerwona papryka chili
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i trzymać pod przykryciem. Rozgrzać olej na patelni. Mięso pokroić na kawałki i lekko przyrumienić na rozgrzanym oleju. Przyrumienione przełożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać do tego obraną i pokrojoną w plastry cebulę, seler, część natki kolendry, por pokrojony w talarki i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Makaron wyłożyć do miski i zalać go ugotowana zupą. Całość posypać kolendrą i pokrojoną w plastry papryką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów