Wołowina z cebulą i płatkami kukurydzianymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2100
Składniki:
- 200 g karkówki wołowej
- 200 ml bulionu warzywnego z kostki
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka płatków kukurydzianych
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Wołowinę pokroić na kawałki, po czym oprószyć ją pieprzem, solą oraz mąką. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oprószoną powyższymi składnikami wołowinę i zrumienić. Potem wlać do tego bulion warzywny i dusić mięso do miękkości. Uduszone wraz z bulionem przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Całość posypać płatkami kukurydzianymi oraz pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)