Wołowina z buraczkami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1518
Wołowina z buraczkami i serem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 200 g koziego twarogu
  • 4 buraczki czerwone
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Polędwice wołową pokroić w cienkie plastry, wysmarować je oliwą z oliwek, oprószyć szczypta soli oraz pieprzu i lekko przyrumienić na średnim ogniu na patelni z obu stron. Przyrumienione ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie buraczki przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do polędwicy na talerzu. Dodać do tego twaróg kozi, wszystko posypać tartym parmezanem oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów