Wołowina z buraczkami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1518
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 200 g koziego twarogu
- 4 buraczki czerwone
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki tartego parmezanu
- pęczek drobnego szczypiorku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Polędwice wołową pokroić w cienkie plastry, wysmarować je oliwą z oliwek, oprószyć szczypta soli oraz pieprzu i lekko przyrumienić na średnim ogniu na patelni z obu stron. Przyrumienione ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie buraczki przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do polędwicy na talerzu. Dodać do tego twaróg kozi, wszystko posypać tartym parmezanem oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)