Wołowina z buraczkami, sezamem i kozim serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1574
Wołowina z buraczkami, sezamem i kozim serem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g twarogu koziego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 buraczki czerwone
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skórą. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, wysmarować je olejem, potem oprószyć szczyptą soli, pieprzu, sezamem i smażyć do miękkości na rozgrzanej patelni. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone wcześniej buraczki czerwone i całość wyłożyć twarogiem kozim. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów