Wołowina z buraczkami, sezamem i kozim serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1574
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 100 g twarogu koziego
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki sezamu
- 2 buraczki czerwone
- pęczek drobnego szczypiorku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skórą. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, wysmarować je olejem, potem oprószyć szczyptą soli, pieprzu, sezamem i smażyć do miękkości na rozgrzanej patelni. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone wcześniej buraczki czerwone i całość wyłożyć twarogiem kozim. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)