Wieprzowina z mango i pomarańczą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2093
Wieprzowina z mango i pomarańczą
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wieprzowiny bez kości
  • 2 mango
  • 2 pomidory
  • 1 pomarańcza
  • 1 pęczek szczypiorku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa, mięso oraz owoce umyć i osączyć z wody. Wieprzowinę pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażoną osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Mango obrać ze skóry, miąższ pokroić w kostkę, pomidory pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Pomarańczę przekroić na połowę. Z jednej połowy wycisnąć sok na potrawę, drugą połowę pokroić w plastry i udekorować nią potrawę. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów