Wieprzowina z mango i pomarańczą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2093
Składniki:
- 400 g wieprzowiny bez kości
- 2 mango
- 2 pomidory
- 1 pomarańcza
- 1 pęczek szczypiorku
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa, mięso oraz owoce umyć i osączyć z wody. Wieprzowinę pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażoną osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Mango obrać ze skóry, miąższ pokroić w kostkę, pomidory pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Pomarańczę przekroić na połowę. Z jednej połowy wycisnąć sok na potrawę, drugą połowę pokroić w plastry i udekorować nią potrawę. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)