Węgorz z ryżem i rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2594
Składniki:
- 300 g wędzonego węgorza
- 50 ml ciemnego sosu sojowego
- 5 g rodzynek
- 1 szklanka ryżu
- sól
Opis przygotowania:
Wędzonego węgorza pozbawić skory, ości i podzielić na połówki. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody. Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, dodać do tego rodzynki i razem ugotować na sypko. Ugotowane składniki odparować i wyłożyć na połówki ryby. Następnie połówki ryb z ryżem połączyć ze sobą, przełożyć na talerz i polać sosem sojowym.
Komentarze (0)