Waterzooi z kurczaka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3018
Składniki:
- kurczak do 1,5 kg
- 1/8 i śmietany
- 2 żółtka
- 1,25 l rosołu
- sól
Opis przygotowania:
Kurczaka sprawić, oczyścić, włożyć całego do garnka, zalać rosołem i gotować na małym ogniu około 1 godziny. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć, podzielić na 4 części, zalać małą ilością rosołu i trzymać w cieple.Na talerzu, na którym będzie podawany kurczak roztrzepać żółtka ze śmietaną, wlać pozostały rosół, doprawić solą i przełożyć porcje kurczaka. Kurczaka podawać do spożycia zaraz po włożeniu do talerza.
Komentarze (0)