Warzywa ze smażonym pasztetem z indyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1518
Składniki:
- 300 g pasztetu z indyka
- 2 marchewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- 1 por
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Marchew obrać ze skóry, pokroić w słomkę, przełożyć ją do kolejnego rondla, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości. Oba ugotowane warzywa odcedzić. Pasztet z indyka pokroić w plastry o grubości 1 cm, przełożyć go na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Do smażonego pasztetu dodać ugotowane wcześniej warzywa oraz pokrojony w talarki por. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć pod przykryciem, do czasu, aż się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)