Warzywa ze smażonym pasztetem z indyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1518
Warzywa ze smażonym pasztetem z indyka
fot. Rooey202 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g pasztetu z indyka
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • 1 por
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Marchew obrać ze skóry, pokroić w słomkę, przełożyć ją do kolejnego rondla, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości. Oba ugotowane warzywa odcedzić. Pasztet z indyka pokroić w plastry o grubości 1 cm, przełożyć go na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Do smażonego pasztetu dodać ugotowane wcześniej warzywa oraz pokrojony w talarki por. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć pod przykryciem, do czasu, aż się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów