Befsztyk ze smażonym serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1897
Składniki:
- 50 g wołowiny bez kości
- 30 g żółtego sera w kawałku
- 2 łyżki maki
- 1 jajko
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka ananasa w kostce
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Mięso umyć, podzielić na porcje, posolić, oprószyć pieprzem, smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor i przełożyć na talerz. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, czosnek obrać i posiekać drobno. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego czosnek, zeszklić, dodać paprykę, cukinię, posolić i smażyć około 2 minut. Po tym czasie dodać do tego osączonego ananasa z puszki, wymieszać i smażyć kolejne 2 minuty. Następnie przełożyć do mięsa. Jajko roztrzepać widelcem, obtoczyć w nim pokrojony na grube plastry ser, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Ser dodać do całości i udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)