Warzywa w soku mandarynkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1459
Składniki:
- 200 ml soku z mandarynek
- 4 marchewki
- 2 rzodkiewki
- 1 czerwony burak
- 1 garstka świeżej roszponki
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować ją do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Buraka czerwonego przełożyć do kolejnego rondla, zalać go wodą tak, aby nie wystawał i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, przestudzić, a potem obrać go ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do marchwi na talerzu. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko zrumienić na średnim ogniu. Zrumienianą ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z mandarynek i udekorować świeżą roszponką.
Komentarze (0)