Napój z soku ze świeżej kapusty, selera i jabłek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5414
Składniki:
- 30 dag białej kapusty
- 1 seler
- 2 jabłka
- 1 łyżka posiekanego koperku
- cukier
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Kapustę myjemy,czyścimy i szatkujemy niespecjalnie drobno.Jabłka myjemy,obieramy i myjemy na cząsteczki.Seler myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa wrzucamy partiami do sokowirówki i wyciskamy sok.Sok przelewamy do szklanki,dodajemy koperek,przyprawiamy cukrem,solą i mieszamy.
Komentarze (2)
jablek nie obieramy bo w skorce zawarte sa cenne flawonidy / obnizaja cholesterol / a cukru nie dodajemy jezeli to ma byc zdrowy sok wystarczy wlasna slodycz uzytych produktow
Zgadzam się, żeby nie trzeba było obierać ze skórki moczę warzywa i owoce w cieplej wodzie z octem jablkowym, potem myje pod bierzącą