Napój z soku ze świeżej kapusty, selera i jabłek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5414

Składniki:

  • 30 dag białej kapusty
  • 1 seler
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • cukier
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Kapustę myjemy,czyścimy i szatkujemy niespecjalnie drobno.Jabłka myjemy,obieramy i myjemy na cząsteczki.Seler myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa wrzucamy partiami do sokowirówki i wyciskamy sok.Sok przelewamy do szklanki,dodajemy koperek,przyprawiamy cukrem,solą i mieszamy.

Autor: lipsi

Komentarze (2)

jablek nie obieramy bo w skorce zawarte sa cenne flawonidy / obnizaja cholesterol / a cukru nie dodajemy jezeli to ma byc zdrowy sok wystarczy wlasna slodycz uzytych produktow

Zgadzam się, żeby nie trzeba było obierać ze skórki moczę warzywa i owoce w cieplej wodzie z octem jablkowym, potem myje pod bierzącą

Podobne przepisy

Więcej przepisów