Wachlarze z jabłek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2402
Składniki:
- 1/2 jabłka
- sok z cytryny
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Połowę jabłka podzielić nie wykrawać gniazda nasiennego tylko lekko ściąć żeby można było położyć na nim ćwiartkę jabłka.
[b]2.[/b] Ćwiartkę jabłka położyć na gnieździe nasiennym. Wbić nóż kuchenny ukośnie 3 mm od brzegu wykroić kawałek w kształcie litery V.
[b]3.[/b] Powtarzać czynność 5 razy aż dojdzie się do środka ćwiartki jabłka.
[b]4.[/b] Na koniec z powrotem złożyć kawałki jabłka w całość i lekko rozchylić jak wachlarz.
[b]2.[/b] Ćwiartkę jabłka położyć na gnieździe nasiennym. Wbić nóż kuchenny ukośnie 3 mm od brzegu wykroić kawałek w kształcie litery V.
[b]3.[/b] Powtarzać czynność 5 razy aż dojdzie się do środka ćwiartki jabłka.
[b]4.[/b] Na koniec z powrotem złożyć kawałki jabłka w całość i lekko rozchylić jak wachlarz.
Komentarze (0)