Wachlarze z cukini

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2441
Wachlarze z cukini
fot. Ned Raggett / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 dag sera pleśniowego
  • 1 pęczek bazylii świeżej
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cukinię myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż w formie wachlarza. Umytą bazylię należy posiekać wraz z czosnkiem, następnie posypać ją pieprzem i solą.
Opiekamy na folii aluminiowej przez około 20 minut.

Autor: mateusz

1 komentarz

Mateusz chyba zasnął w trakcie pisania;) Mamy już naciętą cukinię, posiekaną i doprawioną pieprzem i sola bazylie oraz czosnek. Co dalej??????????????????????????????????????????? Co z serem i olejem sojowym? Wrzucić wszystko na kupę i zapiec?

Podobne przepisy