Udka kurczaka z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2848
Składniki:
- 40 g pieczarek
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki masła
- 2 udka z kurczaka
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 łyżeczka przyprawy Warzywko
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki oraz udka umyć i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić, po czym pokroić w cienkie plastry. Czosnek oraz cebulę obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonych składników dodać obrany i pokrojony drobno imbir i smażyć przez 1 minutę na małym ogniu. Potem dodać do tego pokrojone pieczarki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać przyprawę Warzywko i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Udka z kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do miękkości pod przykryciem. Usmażone połączyć z pieczarkami.
Komentarze (0)